Podcast-sarja sivistyksestä ja järjestöistä

Podcast sivistyksestä, ole hyvä! No Niin Media tuotti Opintokeskus Sivikselle viisiosainen Sivistys nousee yhteisöistä -podcastin. Olimme mukana ideoinnissa, käsikirjoittamisessa, haastatteluissa, podcastin tallentamisessa, editoinnissa, videoinnissa, valokuvaamisessa ja juttujen kirjoittamisessa.

Sivistys nousee yhteisöistä -podcastin keskiössä ovat sivistys ja järjestöjen sivistysrooli. Podcastissa suomalaisten kansalaisjärjestöjen asiantuntijat valottavat järjestöllisen sivistyksen merkitystä ja tulevaisuutta.

Mikä on vapaan sivistystyön oppilaitosten ja järjestöjen sivistystehtävä? Mitkä ovat järjestöjen valtteja tulevaisuuden kansalaisvaikuttamisessa? Entä mikä on suomalaisen kansalaistoiminnan ongelma ja miten sitä voi ratkoa?

Mitkä ovat järjestöjen valtteja tulevaisuuden kansalaisvaikuttamisessa?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan viisiosaisessa podcast-sarjassa. Podcast-sarja liittyy olennaisesti samannimiseen Sivistys nousee yhteisöistä -julkaisuun. Siinä kahdeksan kirjoittajaa ottaa kantaa sivistymiseen.

Podcast on tarkoitettu järjestöjen lisäksi kaikille sivistyksestä ja kansalaisuudesta kiinnostuneille. Podcastin tuottaja on Opintokeskus Sivis ja toimittaja No Niin Media. Kuuntele ja kerää vinkit järjestöjen tulevaisuuteen vaikuttamiseen, sivistyksen edistämiseen ja kansalaistoiminnan vahvistamiseen.

Jakso 1: Sivistysvisio ja sarjan esittely

Mistä tässä podcastissa puhutaan? Ja mikä on sivistysvisio? Opintokeskus Siviksen asiantuntija Marion Fields esittelee Sivistys nousee yhteisöistä -podcastin ja kertoo sivistysvisiosta. Haastattelijana Tia Yliskylä SivisNYTistä.

>> Jakson 1 tekstiversio, video ja lisätiedot

Jakso 2: Arvot, sivistys ja kestävä tulevaisuus

Mikä on vapaan sivistystyön oppilaitosten ja järjestöjen sivistystehtävä? Miten arvot ja osaaminen kytkeytyvät toisiinsa? Muun muassa näistä aiheista keskustelevat Tomi Alakoski Suomen 4H-liitosta ja Tytti Pantsar Suomen Kansanopistoyhdistyksestä.

>> Jakson 2 tekstiversio, video ja lisätiedot

Jakso 3: Oppimisen vallankumous ja kansalaisvaikuttaminen

Mihin tarvitaan oppimisen vallankumousta? Voivatko järjestöt oikeasti vaikuttaa tulevaisuuteensa? Muun muassa näistä aiheista keskustelevat Erkka Laininen OKKA-säätiöstä ja Johanna Harjunpää Fingosta.

>> Jakson 3 tekstiversio, video ja lisätiedot

Jakso 4: Sivistynyt yhteisö ja tulevaisuuden kansalaisvaikuttaminen

Miten järjestöt edistävät inhimillistä kasvua ja sivistymistä? Mitkä ovat järjestöjen valtteja tulevaisuuden kansalaisvaikuttamisessa? Muun muassa näistä aiheista keskustelevat Tarja Ketola Suomen Luonnonsuojelun Säätiöstä ja Severi Hämäri Kriittisestä Korkeakoulusta.

>> Jakson 4 tekstiversio, video ja lisätiedot

Jakso 5: Kansalaistoiminta puolustaa demokratiaa

Mikä on suomalaisen kansalaistoiminnan ongelma? Ja miten sitä voi ratkoa? Entä miten kriisit vaikuttavat kansalaistoimintaan? Kysymyksiä ratkovat Kristiina Kumpula Suomen Punaisesta Rististä ja Tia Yliskylä SivisNYTistä.

>> Jakson 5 tekstiversio, video ja lisätiedot


Lisää blogikirjoituksia