Ideointi.

Toteutus.

Juontaminen.

Julkaisu.


Ideointi.

Toteutus.

Juontaminen.

Julkaisu.


Podcast-tuotanto

Tehdään yhdessä kutkuttavia äänielämyksiä! No Niin Median podcast-palvelu tuottaa laadukkaat puheohjelmat sinun näkökulmastasi. Podcastien kuunteluinto kasvaa yhä tasaisesti.

Podcast on mainio väline sanomisen tarpeeseen ja keskustelun kysyntään. Podcastissa voit syventää ja monipuolistaa näkökulmaa, taustoittaa, tiivistää ja vaikuttaa.

Yli 18-vuotiaista suomalaisista lähes joka kolmas (31%)  on kuunnellut yhtä tai useampaa podcastia viimeisten neljän viikon aikana. Tiedot käyvät ilmi Reuters-instituutin Uutismedia verkossa 2023 -tutkimuksen Suomen-raportista.

Podcast sopii viestinnän lisäksi markkinointiin, keskusteluun, brändäämiseen, taustoittamiseen ja lanseeraamiseen – mielikuvitusta kelpaa lennättää kuin leijaa!

Avaimet käteen ja podcast suoraan kuulokkeisiin!

Viestintätoimisto No Niin Median podcast-palvelu tuottaa kaiken avaimet käteen -periaatteella.

Palveluun kuuluu:

 • podcastin idean terävöittäminen yhteistyössä sinun kanssasi
 • käsikirjoitus
 • etukäteishaastattelut
 • tarvittaessa podcastin juontaminen ja toimittajan tuki
 • tekniikka
 • äänitys
 • editointi
 • valokuvat ja markkinointivideo
 • vesilasit

Toimittajan tehtävänä on pitää keskustelut luontevan rentoina ja auttaa keskustelijoita tiivistämään sanottavansa selkeäksi.

No Niin Median liikkuva podcast-studio tallentaa laadukkaat podcastit myös studion ulkopuolella. Olemme tehneet onnistuneita ja korkealaatuisia podcast-tuotantoja esimerkiksi tavallisessa toimistossa Helsingin keskustassa, pienessä neuvotteluhuoneessa ja aivan tavallisessa työhuoneessa.


Podcasteja

Kuuntele esimerkki No Niin Median tuottamasta Sivistys nousee yhteisöistä -podcastista:

Joka kolmas suomalainen aikuinen kuuntelee podcasteja. Nyt.

Kuuntele esimerkki No Niin Median tuottamasta Hämeenlinna puhuu -podcastista:

Useampi kuin joka toinen alle 35-vuotias kuuntelee podcasteja. Tälläkin hetkellä.

Kuuntele esimerkki No Niin Median tuottamasta Tunnista osaamisesi! -podcastista:


Näin suunnittelet mainion podcastin

 • Aiheen valinta on olennainen tekijä. Mikä aidosti kiinnostaa? Mistä on hyötyä, iloa? Jos aihe on tylsä tai loppuun kaluttu, kuuntelijoiden houkutteleminen on hankalaa.
 • Kenelle podcast on suunnattu? Millä kanavilla ja keinoilla tavoitetaan kohdeyleisö? Mainiokin podcast hukkuu puheohjelmien mereen, jos sitä ei markkinoida.
 • Ketkä keskustelevat podcastissasi? Kenellä on oikeasti kiinnostavaa sanottavaa? Tavoitteena on selkeä mutta luonteva keskustelu. Mitään ei opetella ulkoa tai lueta paperista, jotta hyvälle podcastille ominainen luontevuus säilyy.
 • Kuka auttaa podcastin käsikirjoittamisessa? Ammattilaista tarvitaan, jottei keskustelu rönsyile miten sattuu.


KOMMENTTEJA JA KIITOKSIA

VIDEO: Podcast toimii niin päätöksenteossa, palvelujen esittelyssä kuin brändäämisessä. No Niin Median podcast-palvelu on kokonaisvaltainen ideoinnista toimittamiseen ja julkaisuun. Mika Piipponen EHYT ry:stä sekä Sari Myllykangas, Sari Rautio, Anne Iijalainen ja Laura Latomäki Hämeenlinnan kaupungilta kertovat onnistuneista podcast-tuotannoista No Niin Median kanssa.

Kokemuksia No Niin Median podcast-palvelusta

Minulle jäi podcastin tekemisestä todella hyvä fiilis! Minua jännitti tekniikka ja oma ääni, mutta lopputuloksesta tuli erittäin hyvä. Etukäteissuunnittelu auttoi paljon, koska aiheesta olisi ollut vaikea jutella tuosta vain.
Lotta Pakanen, Opintokeskus Sivis

Onnistuimme tosi hyvin! Podcastin tallennus meni sutjakkaasti, ja hyvä taustatyö sai sen kuulostamaan järkevältä. Tia oli tosi rento ja ammattimainen.
Venla Huldén, 4H

Etukäteen jännitti, mutta valmis käsikirjoitus helpotti, ja se, että toimittaja oli ennakkoon perehtynyt asiaan. Etukäteishaastattelu poisti jännitystä.
Johanna Pölkki, Suomen 4H-liitto

Karkea käsikirjoitus helpotti kummasti. Etukäteen käytiin läpi, että miten homma etenee. Sitä kautta tuli varma ja mukava fiilis tulla tekemään podcastia. Alusta saakka oli sellainen tunne, että tässä tiedetään, mitä ollaan tekemässä. Lopputulos oli luontevan kuuloinen, siinä jutusteltiin rennosti.
Mika Piipponen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Tämä oli aika jännää, mutta ammattilaisen kanssa on kiva tehdä töitä. Sellainen tunne jäi, että podcast voi olla monimutkaisiin asioihin itse asiassa hyvä työkalu, koska ei näitä voi ihan yksinkertaisesti selvittää. Toimitettu podcast auttoi valmistautumaan.
Sari Rautio, Hämeenlinnan kaupunki