Suora lähetys.

Livestriimaus.

Idea ja toteutus.

Toimittaminen.

LIVESTRIIMIT

Suora lähetys eli livevideo eli livestriimi tapahtuu tässä ja nyt. No Niin Median Suora lähetys on toimitettu ohjelma reaaliajassa esimerkiksi Facebook- tai YouTube-kanavaasi. 

Näytä kaikille reaaliajassa, miltä nyt näyttää ja mitä kuuluu. Kerro toimitetuissa haastatteluissa, mistä on kysymys ja mikä on tärkeää. Näytä osana livestriimiä etukäteen tallennettuja videoinserttejä.

Livestriimin tallenne kerää katsojia vielä suoran lähetyksen jälkeenkin! Viestintätoimisto No Niin Media ideoi ja toteuttaa livestriimaukset sinulle sopiviksi.

”Tervetuloa suoraan lähetykseen Helsingin rautatieasemalle Suomi raiteille -tilaisuuteen. Tänään keskustellaan pääradan lähitulevaisuudesta ja kehittämistarpeista. Päärata on pahasti ruuhkautunut…”

Näin alkoi Päärata+ -hankkeen suora lähetys Helsingin rautatieasemalla. Livestriimin voi tehdä melkein missä vain: esimerkiksi työpaikalla, kotona, pihalla, torilla, rautatieasemalla – jopa Lapin tunturissa! Kunhan 4G-verkko toimii, niin livestriimi on mahdollinen.

Livevideot eli suorat reaaliaikaiset videolähetykset ovat mainio tapa lisätä näkyvyyttä! Sosiaalisen median algoritmit suosivat livevideoita ja lisäävät automaattisesti niiden näkyvyyttä. Esimerkiksi Facebook ja YouTube arvostavat livestriimauksia.

Myös yleisö tykkää! Voit moninkertaistaa – ehkä jopa 1000 kertaa tai kymmeniä tuhansia kertoja – videosi näkyvyyden. Viestintätoimisto No Niin Media suunnittelee ja tuottaa juuri sinulle sopivan livevideon.

Suomi raiteille -tapahtuman suora lähetys. Viestintätoimisto No Niin Median toimittaja Tia Yliskylä ja valokuvaaja Päivi Ryhtä tuottivat livestriimin Suomi raiteille –tilaisuudesta Helsingistä. Aiheena oli Suomen pääradan tulevaisuus ja kehittämistarpeet. No Niin Media tuotti ja toimitti suoran lähetyksen, erillisen videon, valokuvat, jutut ja tiedotteen. "Excellent! Kaikki meni hienosti, laitetaan korvan taakse vastaisenkin varalle", kiitteli tilaajien puolesta Kirsti Kivilinna.

Livevideot lisäävät näkyvyyttä – somen algoritmit suosivat livestriimauksia

Näin Suora lähetys toimii

  1. Ideoi livestriimin aihe ja kutsu No Niin Median asiantuntijat mukaan suunnittelemaan suoraa lähetystä. Ketkä tulevat livehaastatteluun? Mitä näytetään etukäteen tallennetuissa videoissa? Ideoidaan yhteisessä suunnittelupalaverissa!
  2. No Niin Median livevideotiimi tekee etukäteen pari videoinserttiä (á 1–2 min), käsikirjoituksen sekä sopii ja ohjeistaa haastatteluista.
  3. Kun live-lähetys alkaa, No Niin Median toimittaja juontaa ja huolehtii koko suoran lähetyksen toteutuksen. Toimitettu suora lähetys kestää yleensä noin 10–15 minuuttia.
  4. Suora lähetys sisältää suunnittelun ja ohjeistuksen, toimittamisen ja juontamisen, live-haastattelut, reaaliaikaiset tunnelmat, kuvauksen 2–3 mobiilikameralla, äänityksen ja etukäteen tallennetut videoinsertit.
  5. Suoran lähetyksen tallenteen voi jälkikäteen katsoa uudelleen ja uudelleen Facebookista tai YouTubesta.
  6. Etukäteen suunniteltu lähetys on toimittajan tuottama. Yllätyskäänteet ovat osa livestriimien jujua, mutta toimitettu suora lähetys pysyy silti raamissa.

Suoran lähetyksen tekniikka

Suora lähetys toimii mobiiliteknologian avulla wlan-yhteydellä 4G- tai 5G-verkon alueella. Kuvaamisessa käytetään mobiilikameroita ja äänen tallennuksessa haastattelumikrofoneja.

LIVEREFERENSSEJÄ

Tehdas tanssii -festivaalin torijamit. Viestintätoimisto No Niin Media ideoi ja toimitti Tehdas tanssii -festivaalille Suoran lähetyksen eli livestriimin torijamit-tapahtumasta. Suorassa lähetyksessä näytettiin reaaliaikaista tunnelmaa. Lisäksi livevideoon kuului etukäteen tallennettu haastattelu videoinserttinä. "Videot onnistuivat superhyvin", kiittelivät tanssifestivaalin tuottajat Tanja Kunnari ja Tuula Penttilä.

Suoran lähetyksen esittely. Viestintätoimisto No Niin Median toimittaja Tia Yliskylä ja valokuvaaja Päivi Ryhtä tekivät Suoran lähetyksen eli livestriimin Hämeenlinnan torilta esittelyä varten. Torin lisäksi livevideossa näkyivät Ylläs-tunturin maisemat Lapista. Haastatteluun pääsivät ex tempore -hengessä Riitta ja Mervi Hämeenlinnasta.

KOMMENTTEJA JA KIITOKSIA

Excellent! Kaikki meni hienosti, laitetaan korvan taakse vastaisenkin varalle! 😊
Kirsti Kivilinna, Pirkanmaan liitto

Videot onnistuivat superhyvin! Tia pyöri kameran ja iloisen pirskahtelevan energian
kanssa, ja teki älyttömän upeita juttuja.
Tanja Kunnari ja Tuula Penttilä, Tehdas tanssii -festivaali

Yhteistyö sujui tosi hyvin ja ohjeet olivat selkeät. Minua ehkä jännitti se, että muistanko, mitä pitää vastata ja olisiko pitänyt valmistautua paremmin. Ilmapiiri oli rento, ja kyllä ne asiatkin sitten mieleen palautuivat.
Tuuli Talvitie, MLL Toijala

Kaiken olennaisen sain sanottua, vaikka olisin toki voinut jaaritella paljon pidempään, jos Tia olisi antanut! Mutta tiivistämällä viesti ei välttämättä kärsi. Yhdessä toimittajan kanssa jäsentäminen oli hyödyllistä.
Marion Fields, Opintokeskus Sivis